Thursday, March 30, 2017

4 TIP GANDAKAN WANG SIMPANAN WANG ANDA DENGAN PANTAS



Tip-tip yang saya kongsikan ini boleh dipakai supaya anda dapat melihat akaun bank anda membesar dari semasa ke semasa. Lebih banyak duit anda akan tersimpan.

Siapa tak nak ada duit lebih kan? Menyimpan duit adalah kewajipan kita dalam dunia moden ni.

Kalau ada duit lebih rase tenang je hati kita. Susah kalau kita tak menyimpan.


Kita akan betul-betul rasa pentingnya duit ni betul-betul bila waktu susah nanti. Ataupun beli rumah. Atau kereta.



Ada beberapa soalan yang timbul apabila anda ingin menyimpan duit anda. Berapa banyak duit yang anda boleh jimat?

Di mana anda mahu meletakkan duit duit anda, dan bagaimana anda boleh pastikan duit anda tak pergi mana-mana?

Kalau anda nak tahu macam mana anda boleh simpan lagi banyak duit dan mahu meningkatkan pulangan pelaburan anda, cuba klik butang di bawah.

Langgan Tips Kewangan @ Kokotiam


Sekarang, kita teruskan. Di bawah ini ialah tip-tip yang akan membantu anda menjawab soalan-soalan tersebut.


1. HAPUSKAN Hutang Anda Terlebih Dahulu.

Kira berapa banyak anda telah habiskan untuk membayar hutang anda.

Anda akan mendapati bahawa menghapuskan hutang adalah cara terpantas yang boleh anda gunakan untuk mendapatkan duit lebih untuk disimpan.

Apabila anda tidak menggunakan wang untuk pembayaran hutang, anda boleh menyimpan duit tersebut. Lagi cepat anda membayar hutang, lagi tenang hati anda kerana anda tak perlu lagi fikir pasal hutang.

Anda hanya perlu fikir tentang simpan, simpan dan simpan sahaja. Ataupun melabur 😉

2. Tetapkan Matlamat Tabungan Anda.


Berapa banyak sebenarnya yang anda nak simpan?

Jika anda ingin membeli rumah, anda tentuka berapa banyak bayaran muka yang anda perlu buat.

Untuk matlamat jangka panjang, seperti persaraan, anda perlu melakukan perancangan yang lebih rapi.

Anda kena memikirkan berapa banyak wang yang anda perlukan untuk hidup dengan selesa selama 20 atau 30 tahun selepas anda berhenti kerja dan anda juga perlu memikirkan bagaimana pelaburan akan membantu anda mencapai matlamat anda.

Bila anda dah ada duit lebih, anda boleh laburkan duit tu.

3. Buat Satu Jangka Masa Untuk Anda Menyimpan.


Sebagai contoh: “Saya nak beli sebuah rumah dua tahun akan datang bermula dari hari ini.”

Apabila anda sudah menetapkan tarikh tertentu, tarikh tersebut membolehkan anda fokus untuk mencapai matlamat itu.

Anda perlu pastikan dalam jangka masa itu anda boleh capai objektif anda.

Jika matlamat yang anda tentukan itu tidak boleh dicapai, anda akan merasa kecewa.

Cuba kira-kira berapa banyak anda boleh simpan setiap bulan.

Dari situ anda boleh tengok berapa banyak anda boleh simpan dalam jangka masa yang lebih panjang.

Akhirnya bro kenalah ada insuran sebagai backup sekirannya ada masalah kesihatan. Kalau tak ada backup insuran, habis duit simpanan lesap kot la kena accident atau kena penyakit yang perlukan rawatan operation. Kita tak boleh jangka hari esok camne? So Buatlah persiapan dari sekarang

4. BELI INSURAN TAKAFUL, MENGELAKKAN KEHILANGAN LAGI BANYAK WANG DAN MUNGKIN ANDA MUFLIS AKIBAT HUTANG BIL HOSPITAL


CEPAT BELI MEDICAL CARD semasa you all tak kena penyakit lagi.. kang dah ada penyakit baru tahu korban isteri tahap mana.. .isteri cantik tak cantik, biasa-biasa, tua, muda pun boleh minta cerai tau! so buatlah persediaan demi masa depan yang tak pasti


Admin Page rekomen hubungi
AGEN AIA sebab AIA mesra hospital semua hospital senang nak terima insuran AIA sebab servis yang bagus

AGEN AIA TAKAFUL: NASRI 019 370 2629 
KLIK BLOG http://geniustakaful.blogspot.my

No comments:

Post a Comment

Google