PLAN MEDICAL BAYI DALAM KANDUNGAN

A Life Joy-i

Kelahiran anak mengubah anda untuk selamanya, AIA Public Takaful menyediakan pelan untuk bayi anda bagi memastikan keselesaan dan keselamatan yang anda dan bayi anda perlukan. memperkenalkan Plan A Life Joy-i. Sayangi anak anda. Anak merupakan warisan yang dikurniakan ilahi untuk kita menjaga dan membesarkan mereka.

KALAU ANAK SAKIT APA PERASAAN & TINDAKAN ANDA ??..RISAU ? MAHUKAN PERUBATAN YANG TERBAIK ? BARU TERFIKIR BERAPA KOS RAWATAN ? MENYESAL SEBAB TIADA PLAN TAKAFUL UNTUK MEREKA DARI AWAL ? DUDUK DIAM SAHAJA TAK PEDULI ?




 

LINDUNGI ANAK ANDA WALAUPUN SEMASA ANDA HAMIL

Boleh diambil ketika bayi masih dalam kandungan seawal 14 Minggu dalam kandungan. Jika anda memiliki polisi A-Life Lady360-i,  anda mempunyai peluang memiliki pelan ini tanpa perlu melalui proses pengunderaitan walaupun kandungan di bawah 14 minggu.

TINGKATKAN PERLINDUNGAN ANAK ANDA DI TAHUN-TAHUN AWAL
Dengan Penambahan Rider A-Plus BabyCare-i, bayi anda akan memiliki kelebihan faedah perlindungan untuk Neonatal ICU (NICU), Wad Rawatan Separa Rapi (HDU) atau dimasukkan ke dalam inkubator atau disahkan menghidapi Jaundis Neonatal (Demam Kuning) yang memerlukan rawatan fototerapi. Dan pelan ini juga memberikan perlindungan untuk Autisme dan Gangguan Defisit Perhatian dan Hiperaktif (ADHD).

Rider ini meliputi inkubasi bayi yang baru lahir, rawatan fototerapi bagi Jaundis Neonatal dan kemasukan hospital disebabkan mana-mana satu daripada 15 Keadaan Kongenital.

Rider ini menyediakan anda perlindungan untuk kerumitan kehamilan dan kematian bayi anda semasa masih dalam kandungan.


MEDICAL CARD SEAWAL KELAHIRAN BAYI ANDA

Anda boleh terus memohon medical card untuk bayi anda walaupun sebelum kelahiran bayi anda. Sediakan perlindungan perubatan seawal-awalnya untuk mereka.

PELAN PERLINDUNGAN DAN SIMPANAN MENYELURUH UNTUK ANAK ANDA

Perlindungan ke atas kematian dan hilang upaya menyeluruh dan kekal (HUMK) sehingga umur 100 tahun. terdapat rider Junior Critical Care-i yang boleh disertakan bersama pelan ini. Junior CriticalCare-i memberi perlindungan 16 penyakit kritikal untuk si manja anda termasuklah Asthma, Kawasaki, cancer & tumor, Type 1 Diabetes, Epilepsy, Bacterial Meningitis, Burn, Blindness, Cholangitis, Nephrotic Syndrome, Juvenile Rheumatoid Arthritis.

PERLINDUNGAN DAN SIMPANAN YANG FLEKSIBEL

Caruman yang berpatutan bermula dari RM150 sebulan. Anda mempunyai fleksibiliti untuk meningkatkan atau mengurangkan perlindungan mengikut keperluan dan kemampuan anda.

SIMPANAN PENDIDIKAN A Plus Scholar-saver i

Anda boleh membentuk dana simpanan pendidikan untuk anak anda, apabila anak anda berumur 18 tahun anda akan menerima nilai akaun untuk simpanan tersebut sebagai bayaran sekaligus iaitu masa yang tepat untuk membiayai kos pengajian mereka melanjutkan pelajaran.

PENYELESAIAN PATUH SYARIAH

Nikmati perlindungan patuh syariah dengan instrumen pelaburan Islam.

klik untuk broucher A Life Joy-i





KELEBIHAN AMBIL PLAN SEMASA ANAK DALAM KANDUNGAN :


Setiap kandungan berisiko untuk menjadi kandungan PRA-MATANG iaitu bayi dilahirkan kurang daripada usia kandungan 36 minggu. Risiko ini tidak boleh diketahui oleh mata kasar walaupun kandungan dalam keadaan sihat. Jom kita tgk kesan risikonya.
1) AMBIL SELEPAS LAHIR
✔ Jika anak dilahirkan PRA-MATANG/tidak cukup bulan (kurang 36 minggu), anda perlu menunggu sehingga usia anak mencecah 2-3 tahun barulah boleh memohon pelan medical card.
✔ Itu pun bergantung kepada kesihatan semasa anak dalam tempoh 2 tahun tersebut.
✔ Jika dalam tempoh masa 2 tahun tersebut terdapat penyakit, ada kemungkinan pengecualian rawatan untuk penyakit tersebut / caruman mahal ATAUPUN permohonan untuk memohon medical card tidak diterima (REJECT).
2) AMBIL SEMASA DALAM KANDUNGAN (seusia 14 minggu dlm kandungan)
✔ Boleh ambil pelan macam biasa seperi bayi yang lahir normal
✔ Tidak perlu menunggu sehingga usia anak 14 minggu baru nak memohon.
★ Mohon awal untuk dapat faedah lebih banyak termasuk bonus dan pelan simpanan pendidikan anak2
★ Urusan menjadi lebih sukar untuk memohon jika sudah mempunyai penyakit. (kemungkinan permohonan ditolak).





BERTINDAK SEKARANG LENGKAPKAN BAYI ANDA DENGAN PLAN A LIFE JOY-i

Konsultasi/Quotation Percuma Hubungi:
Mohd Nasri 019 370 2629
Wakil AIA Public Takaful



8 comments:

  1. Salam... sy Nora..kalau sy tengah mengandung 25 minggu bleh apply ke en.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Pn Nora...ye bleh apply puan..call/whatsapp sy kita set appoinment. Tq

      Delete
  2. Assalamualaikum
    Anak yg dlm kandungan bleh ke amik med card kalau amik plan ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam...ye bleh ambil medical card terus, anak lahir je medical card dh ada.

      Delete
  3. Salam, nak tnya kalau saya ambil plan ni, kemudian saya keguguran apa jadi pada plan tu & premium yg saya byr tu dpt balik ke ?

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum... apa maksudnya umur 18 anak dpt duit simpanan utk pendidikan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam... umur 18 thn cash value yg ada dlm akaun simpanan akan dikeluarkan secara automatik & diserahkan kpd pemegang sijil utk tujuan education, dll. Sila call saya utk penerangan lanjut. Terima kasih.

      Delete