MEDICAL CARD


Dapatkan Konsultasi Percuma
Hubungi SMS/Whatsapp / Call 

Nasri +6019 3702629


TAHUKAH ANDA APAKAH PENYAKIT UTAMA YANG MENGGUNAKAN MEDICAL CARD SEJAK 6 BULAN KEBELAKANGAN INI ???

1- Ischemic Heart disease
2- Interverbal disc disorder
3- Gastritis duodentis
4- Pneumonia
5- Noninfective enteritis and Coltis
6-Benign neoplasms
7-Acute bronchitis & bronchiolitis
8- Cataract
9-Calculus of kidney and ureter
10-Other arthropathies and related disorder

Penyakit ini memerlukan kos yang sangat tinggi.

Sediakan payung sebelum hujan, ambil langkah lakukan pengurusan risiko dari sekarang sebelum ditakdirkan menanggung bebanan kewangan yang lagi berat.

Disclaimer: kesemua maklumat adalah tertakluk pada keadaan semasa dan kadar promosi pada masa itu. Untuk mengetahu promosi atau kadar terkini sila hubungi Life Planner AIA yang berdaftar.

A-Med Regular-i/A Med Plus-i adalah pilihan terbaik untuk anda kerana Pelan Kad Perubatan ini menawarkan pilihan yang sesuai dengan keperluan serta bajet anda:

1. Kad Perubatan Satu Keluarga (Ayah, Ibu dan 4 Orang Anak)
2. Kad Perubatan Suami dan Isteri
3. Kad Perubatan Suami dan Anak-anak (4 Org)
4. Kad Perubatan Isteri dan Anak-anak (4 Org)
5. Kad Perubatan Individu

APAKAH KELEBIHAN KAD PERUBATAN TAKAFUL KAMI?

MENGAPA BANYAK SYARIKAT BESAR PILIH AIA UTK BERIKAN TALAFUL/INSURAN KEPADA PEKERJA MEREKA?


SEBAB MURAH & BERBALOI ...
Anda boleh dapatkan MEDICAL CARD sahaja atau MEDICAL CARD bersama Hibah/perlindungan & pelaburan (investment link)
Antara Kelebihan Utama AIA Public Takaful ketika ini:


1- Had Keseluruhan Unlimited seumur hidup atau no Lifetime limit.
2- Auto Renewal, Jaminan Perlindungan sehingga 100 tahun selagi polisi anda bayar dan tak lapse.
3- Fleksibel....boleh ubah dari Pelan individu jadi pasangan atau Pelan Famili. Boleh ubah dari bilik RM150 jadi RM250 atau lebih tinggi di masa hadapan DAN Rekod Polisi anda disambung! Wow!
4- Kad AIA Public Takaful kemasukan ke hospital tidak perlu deposit, Hanya perlu SWIPE sahaja.
5-Tiada Ko-Takaful.
6-umur kemasukan seawal 14 hari & maksimum umur kemasukan 70 tahun.
7- Ada plan untuk permohonan Medical Card bagi bayi dalam kandungan seawal 14 minggu.

Langkah 1:
Mohon Quotation Harga

Jika Pelan Individu A-LifeLink-i:

Sila Whatsapp saya 6 maklumat:
- Nama Penuh
- No IC atau Tarikh Lahir
- Nama Penuh Jawatan Pekerjaan (CONTOH: Jangan Technician...bagi nama penuh jawatan = Technician aircond)
- Taraf Merokok Ya/Tidak
- Taraf Kesihatan Sekarang

* Maklumat ini saya perlukan untuk dapatkan quotation anda.

Jika Pelan Famili medical card atau Pelan Pasangan medical card A-LifeLink-i:

Sila Whatsapp saya 9 maklumat:
- Nama Penuh Suami + No IC Suami
-Nama Penuh Jawatan Pekerjaaan Suami (CONTOH: Jangan Technician...bagi nama penuh jawatan= Technician aircond)
- Nama Penuh Isteri + No IC Isteri
- Nama Penuh Jawatan Pekerjaan Isteri
- Taraf Merokok Ya/Tidak
- Taraf Kesihatan Sekarang

* Saya perlu key-in dalam Sistem AIA untuk lihat harga. Tak cukup maklumat, saya tak tau nak key-in apa. Harap faham situasi cara nak check harga tepat quotation anda.
1- Sum Cover atau HIBAH

- Yang terbaik adalah anda rancang berapa nilai hibah yang anda hendak ambil. Ini kerana nilai ini membantu waris/isteri/anak2 jika berlaku kematian anda supaya mereka boleh survive dengan pampasan yang anda tinggalkan dan pampasan jika peserta Hilang upaya kekal menyeluruh.

- Contoh: katakan gaji anda RM3K sebulan. Maka sebaiknya pampasan sum cover = 3k X 3 tahun = RM108K. At least waris anda yang dah biasa survive dengan bajet ikut gaji anda, boleh hidup dalam masa 3 tahun dan mulakan hidup baru dan cari pekerjaan tanpa hidup melarat dan susah. So anda buat sum cover anda RM100K genap. Jika anda dah kira kesesuaian sum cover anda, sila whatsapp saya.

2-  Rider Harga bilik dan had tahunan


- Biasanya saya letak RM200
- Namun, jika anda ada pengalaman atau anda memang mahukan bilik yang lebih selesa, anda boleh maklumkan pada saya kehendak anda. Bilik ada 150, 200, 250, 300, 400 dan 500.

- Harga bilik memberi kesan kepada had tahunan. Contoh, bilik RM200 had tahunan RM125K, bilik RM250 had tahunan RM150K dan seterusnya...


3- Rider Pampasan kemalangan (A-Plus Total AccidentShield-i)

- Jika anda memang bekerja secara berisiko, contohnya setiap hari ulang alik dengan motorsikal. Anda bekerja di persekitaran yang berkemungkinan tinggi akan kemalangan.

- Anda boleh setkan pampasan kemalangan.

- Jika satu anggota yang cedera kekal, anda dapat pampasan ikut peratusan tertentu.


4- Rider Pampasan penyakit kritikal (A-Plus CriticalCare-i)

- Pampasan ini hanya akan dibayar jika anda mendapat mana mana 36 penyakit kritikal. Jika peringkat awal dan pertengahan, pampasan tak dibayar.

5- Rider MedBooster-i (A-Plus MedBooster-i)


- Saya sangat sangat recommend A Plus MedBooster-i sebab ia menaikkan had tahunan sehingga RM1.5juta setahun
- Biarlah bayar lebih dan dapat manfaat had tahunan sampai berjuta
- Saya sangat sangat recommend....value for money


6- Tempoh Investment
- Jangan keliru ya. Tempoh investment bukan tempoh takaful anda. Takaful anda tetap auto renew sehingga 100 tahun dan selagi anda bayar polisi.

- Tempoh investment menjadikan harga polisi tetap. Bila tamat tempoh, maka harga akan naik kerana tiada bahagian investment nak support supaya harga polisi jadi TETAP.

- Pilihan tempoh yang ada (Sustainable to) Year 30, Age 65, Age 80 , Age 100 tahun. Ada orang ambil 30 sebab nak ambil sementara sahaja. Nanti ade bajet/gaji stabil baru nak ambil penuh 65 tahun.


8- Rider Waiver (A-Plus WaiverExtra-i)

Tunggu !!!!!!!

Apa lagi yang saya perlu tahu untuk dapatkan spec terbaik untuk pelan medical card saya? Apa pertimbangan Rider yang saya perlu buat?. saya senaraikan antara rider yang ada, banyak lagi rider lain cuma saya senaraikan sedikit untuk memberi gambaran apa itu "RIDER".


-  Rider WaiverExtra-i ini akan menjadikan polisi jadi FREE  jika anda disahkan mengidap penyakit kritikal.

Eh, Kejap !!!!!!!

Berapa anggaran Bajet... nak tau?

 Dapatkan Konsultasi Percuma

Hubungi SMS/Whatsapp / Call 

Nasri +6019 3702629
APAKAH KELEBIHAN KAD PERUBATAN TAKAFUL KAMI?

1. TIADA LIMIT HAD SEUMUR HIDUP – anda mampu memilih pelan kad perubatan keluarga dengan limit (minima RM100,000/tahunan setiap ahli keluarga), tetapi TANPA LIMIT SEPANJANG HIDUP.

2. Perlindungan Menyeluruh – melindungi anda dari penyakit biasa seperti  denggi dan sebagainya. Melindungi anda ketika berlaku penyakit kritikal seperti sakit jantung, kanser dan sebagainya. Juga melindungi anda ketika berlaku kemalangan jalan raya, ketika bersukan, membersih rumah dan sebagainya.

3. Kemasukan Hospital Tanpa Gangguan Dengan "SWIPE FACILITY" – anda hanya perlu swipe kad di kaunter hospital atau Priority Lane (kaunter khas untuk pemegang polisi AIA di beberapa hospital panel kami yang terpilih), membantu melancarkan kemasukan anda ke wad.

4. Preloaded RM2,000.00 Di Dalam Kad Perubatan – mempercepatkan proses anda mendapatkan Guarantee Letter tanpa perlu deposit. (deposit perlu dibayar seperti kad perubatan lain, sekiranya Guarantee Letter tidak mendapat approval dalam kes-kes tertentu dan terpencil).

5. Tidak WAJIB Mengambil POLISI TAKAFUL HAYAT – kebanyakkan skim kad perubatan memerlukan anda menyertai skim insurans nyawa. Kad perubatan keluarga ini tidak mewajibkan anda menyertai apa-apa skim insurans nyawa. (Namun anda juga boleh lampirkan kad perubatan ini sebagai rider tambahan kepada polisi takaful hayat jika perlu).

6. Kad Perubatan Tanpa Tunai – kad ini adalah plan cashless di mana anda tidak perlu bayar dahulu dan claim kemudian. Pihak takaful akan bayar terus kepada hospital panel.

7. Tiada Perkongsian Limit Perlindungan – di bawah pelan keluarga, setiap ahli mempunyai limit masing-masing. Contoh, plan minima kad perubatan keluarga memberikan RM100,000 perlindungan setahun untuk setiap ahli keluarga. Jika terdapat 4 anak dan ibubapa, iaitu 6 orang semuanya, maka perlindungan adalah RM100,000 setiap ahli keluarga.

8. Bayi Baru – setiap anak anda yang lahir akan dilindungi oleh pelan keluarga selepas satu bulan usianya tanpa bayaran lebih. (jika plan bersama anak atau plan family)

9. Faedah Penjagaan – membolehkan anda mendapat EXTRA makanan dan katil bagi menjaga anak di wad.

10. Pre & Post Hospitalization – anda juga boleh claim semula bil-bil rawatan selama 60 hari sebelum dan 120 hari selepas dimasukkan ke hospital. Rawatan sebelum dimasukkan ke hospital dan rawatan susulan selepas masuk hospital.

11. Perbelanjaan Rawatan - faedah perbelanjaan perubatan dan rundingan termasuk Akupuntur dan Fisioterapi selepas hospitalisasi.

12. Rawatan Pesakit Luar – anda boleh membuat tuntutan semula bil-bil rawatan pesakit luar di klinik dan hospital akibat kemalangan tanpa perlu dimasukkan ke hospital.

13. Hospital Bukan Panel – anda juga boleh membuat tuntutan semula bil hospital anda jika dirawat di hospital bukan panel.

14. Bilik dan Penginapan Tambahan di Luar Negara – tambahan bayaran untuk bilik dan penginapan membantu anda menanggung kos yang biasanya lebih tinggi di luar negara. (hanya North America, EC countries and Japan sahaja).

15. Pemindahan Perubatan Kecemasan – kami akan membayar perbelanjaan bagi kos pengangkutan yang perlu, khidmat perubatan dan bekalan perubatan dan / atau yang diaturkan AIA Services akibat pemindahan perubatan kecemasan. Had seumur hidup sehingga USD1 juta

16. Pelepasan Cukai – sijil ini boleh melayakkan anda untuk mendapat pelepasan cukai peribadi. (tertakluk kepada keputusan akhir oleh Lembaga Hasil Dalam Negeri).

17. Lebih 70 Panel Hospital – terdapat banyak panel hospital yang anda boleh gunakan di seluruh negara. Contoh SJMC, PANTAI, ASSUNTA, SUNWAY, DARUL EHSAN, SELANGOR MEDICAL CENTER, TAWAKAL KL, AMPANG PUTERI, DAMANSARA SPECIALIST, GLENEAGLE HOSPITAL dan sebagainya.

18. Carian Panel Hospital secara ONLINE – carian menggunakan applikasi "AIA locator" memudahkan anda mencari lokasi hospital panel yang berhampiran di mana sahaja anda berada menggunakan telefon pintar anda.

19. Penggunaan iPad Oleh Semua Perunding Kami – permohonan anda akan menjadi lebih cepat, lancar dan terurus.

20. Kadar Sumbangan Amat Rendah – Pakej individu serendah RM67 sebulan  dan serendah RM340 untuk satu keluarga (kadar sumbangan adalah mengikut umur)Lagi Kelebihan Kad Perubatan AIA Public Takaful ADA BANYAK...

Dapatkan Konsultasi Percuma
Hubungi SMS/Whatsapp / Call 

Nasri +6019 3702629
Life planner: Kuala Lumpur, Selangor, N9, Perak.Sediakan Perlindungan Untuk Anda Sekeluarga
SAYA PERCAYA RAMAI YANG SEDAR TAPI MASIH RAMAI LAGI YANG AMBIL LANGKAH TUNGGU DULU, SAYANG NAK KELUARKAN WALAUPUN RM70-90 SEBULAN BIARKAN RM70-90 TU DIBELANJAKAN BEGITU SAHAJA.UBAHLAH RM70-90 TU BOLEH DIGUNAKAN SEHINGGA RM100,000 SETAHUN UNTUK MENAMPUNG BIL RAWATAN HOSPITAL. BERSAMA-SAMA LAH KITA SERTAI PLAN TAKAFUL SALING MEMBANTU SATU SAMA LAIN.

18 comments:

 1. Salam en Nasri.. bleh bagi quotation plan 250 family.. suami 40 thn & isteri 36... anak 4 org email ke shuib_11@gmail.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Waalaikumusalam...ok sy email.. terima kasih

   Delete
 2. Salam...saya berumur 43 thn ada darah tinggi bleh ke amik medical kad ni

  ReplyDelete
  Replies
  1. Waalaikumusalam...maaf tuan dh terlambat,med card dh tak bleh amik

   Delete
 3. Tempoh menunggu berapa lama en. Utk medikal kad ni

  ReplyDelete
 4. Salam minta quotation plan suami isteri medikel kad... sy aqef umur 32 isteri umur 30
  018-9785394...tq

  ReplyDelete
 5. Salam...umur saya 65 thn, boleh ambil tkaful lagike, kena buat medical checkup tak

  ReplyDelete
  Replies
  1. Waalaikumusalam... boleh , umur kemasukan maximum 70 thn. Jika sihat tak perlu medical checkup

   Delete
 6. Salam... ada org cakap kalau ambil plan family medikal kad limit tahunan tu kongsi satu keluarga betul ke tuan ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Waalaikumusalam... salah sama sekali limit berasingan tiap-tiap sorang, sila rujuk agen AIA Public Takaful yang sah.

   Delete
 7. Assalam... Tuan kad ni boleh pakai utk rawatan biasa2 diklinik tak

  ReplyDelete
  Replies
  1. Waalaikumusalam...maaf tak boleh (outpatient)... hanya utk inpatient (warded shj)...utk out patient hanya kemalangan,rawatan kanser,dialisis, rawatan sebelum & selepas masuk wad shj.

   Delete
 8. Salam....saya nak quotation utk plan 200 suami isteri berserta hibah , umur saya 28, executive,tidak merokok....isteri 25..boleh email quotation to fauz_g@yahoo.com.
  Fauzan kl....tq

  ReplyDelete
  Replies
  1. Waalaikumusalam en . Fauzan sila check email anda. Quotation send... tq

   Delete
 9. Assalam...tlg bagi quotation medikal kad utk suami 35 thn, isteri 30 thn, anak lelaki 2,7 thn & anak perempuan 5 thn...email ke siti.aznah@gmail.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Waalaikumusalam...sila check mailbox puan.tq

   Delete